Keress receptre vagy hozzávalóra

Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve

Hozzávalók

  • 1 db sertéscsülök (főtt, füstölt)
  • 9 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sertészsír
  • bors (fekete, őrölt)
  • majoránna (morzsolt)
  • fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
  • 1 dl sör

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
    2. Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majorannával, megkenjük a zsírral.
    3. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.
    4. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből. Pihentetés után tálaljuk. 

Megjegyzés

Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin