Elkészítés: A húst csíkokra vágom, sózom, borsozom, 1 evőkanál mustárt keverek hozzá, egy kis olajjal felöntöm, félrerakom egy éjszakára – de legalább néhány órára. A hagymát felaprítom, kis olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a húst, felöntöm egy kis vízzel, beledobom a babérlevelet, és fedő alatt párolom. Amikor a hús már puhul, hozzáadom a csíkokra vágott répát (méretre körülbelül akkorára vágjuk, mint két fogpiszkáló egymás mellé téve). Kicsit később hozzáadom a felszeletelt gombát, és amikor már majdnem kész, a csíkokra vágott savanyú uborkát is rászórom. A lisztet elkeverem a tejföllel és két evőkanál mustárral. Egy kis sót és borsot is adok hozzá. Ezt ráöntöm a hússal elkevert zöldségekre, és jól összeforralom. Cukorral és ecettel ízesítem, esetleg ha szükséges, sózom és borsozom. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre