Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscomb almapürével

75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéscombot megmossuk, zsírjától, hártyáitól megszabadítjuk, sózzuk, és borssal bedörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk, beleforgatjuk a húst, a tetejére margarindarabkákat teszünk. Amikor az olajtól már szinte serceg a hús, kis vizet teszünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, kivesszük az olajból, felszeleteljük.

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, kevés vízben pépesre pároljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. A sült hús levét összekeverjük a tejföllel. A hússzeleteket bekenjük almapürével, és visszarakjuk a tűzálló tálba, a tetejükre rákenjük a megmaradt almapürét. Ráöntjük a pecsenyelével összekevert tejfölt, megszórjuk zsemlemorzsával, és 170 fokra felmelegített sütőben puhára pároljuk. A tetejét ropogósra sütjük. Burgonyapürét kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Aki nem fogyaszt sertéshúst, ezt az ételt ugyanígy elkészítheti szárnyashúsból is. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss