Elkészítés: A sertéscombot megmossuk, zsírjától, hártyáitól megszabadítjuk, sózzuk, és borssal bedörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk, beleforgatjuk a húst, a tetejére margarindarabkákat teszünk. Amikor az olajtól már szinte serceg a hús, kis vizet teszünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, kivesszük az olajból, felszeleteljük.
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, kevés vízben pépesre pároljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. A sült hús levét összekeverjük a tejföllel. A hússzeleteket bekenjük almapürével, és visszarakjuk a tűzálló tálba, a tetejükre rákenjük a megmaradt almapürét. Ráöntjük a pecsenyelével összekevert tejfölt, megszórjuk zsemlemorzsával, és 170 fokra felmelegített sütőben puhára pároljuk. A tetejét ropogósra sütjük. Burgonyapürét kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre