Sertésborda tormamártással

Hozzávalók

  • 8 szelet sertésbordafilé
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek olaj
  • 1 db citrom
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 tk ecetes torma
  • 1 ek frissen reszelt torma

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst sózzuk és borsozzuk meg, majd süssük mindkét oldalukat 1-1 percig a felforrósított olajon. A citromot mossuk meg, a felét karikázzuk fel. A húst vegyük ki, tartsuk melegen. Pirítsuk meg a citromkarikákat a visszamaradt zsiradékon.

    2.

    Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk 20 másodpercig. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd ízesítsük a mártást a mustárral és az ecetes tormával. Forraljuk 3 percig, majd adjuk hozzá a megmaradt citrom levét is. Tálaljuk a húst a mártással, a pirított citromkarikákkal és friss reszelt tormával. Sós vízben főtt burgonya és brokkoli illik hozzá.

Ha vastag hússzeletet sütünk, mindig ellenőrizzük, hogy átsült-e: kis késsel vágjunk bele a legvastagabb résznél.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin