Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésborda tengerész módra

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos sertésborda
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 5 cm póréhagyma (fehér része)
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db sárga kaliforniai paprika
  • 10-15 dkg apró garnéla (konyhakész)
  • 30%-os tejszín
  • 60 dkg csicsóka

Elkészítés

    1. A bordákat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Serpenyőben forró vajon, fedővel lefedve oldalanként pirosra sütjük és kiszedjük.
    2. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a kockára vágott póréhagymát és a paprikákat, majd rászórjuk a rákokat, sóval, borssal ízesítjük, magas hőfokon összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és besürítjük.
    3. A körethez jól megmossuk a csicsókát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Csicsóka ágyon tálaljuk a rákraguval jól megpakolt karajszeleteket.

    Még több recept sertésbordával! >>> 

     

Megjegyzés

A mirelit rákot hűtőben engedjük fel, kiolvadás után azonnal el kell készíteni. Fehérboros, citromleves, zöldfűszeres pácban felengedve / hűtőben /még még ízletesebb.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin