A bordákat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Serpenyőben forró vajon, fedővel lefedve oldalanként pirosra sütjük és kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a kockára vágott póréhagymát és a paprikákat, majd rászórjuk a rákokat, sóval, borssal ízesítjük, magas hőfokon összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és besürítjük.
A körethez jól megmossuk a csicsókát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Csicsóka ágyon tálaljuk a rákraguval jól megpakolt karajszeleteket.
A mirelit rákot hűtőben engedjük fel, kiolvadás után azonnal el kell készíteni. Fehérboros, citromleves, zöldfűszeres pácban felengedve / hűtőben /még még ízletesebb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!