Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésborda tengerész módra

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A bordákat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Serpenyőben forró vajon, fedővel lefedve oldalanként pirosra sütjük és kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a kockára vágott póréhagymát és a paprikákat, majd rászórjuk a rákokat, sóval, borssal ízesítjük, magas hőfokon összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és besürítjük.
  3. A körethez jól megmossuk a csicsókát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Csicsóka ágyon tálaljuk a rákraguval jól megpakolt karajszeleteket.

Még több recept sertésbordával! >>> 

 

Megjegyzés

A mirelit rákot hűtőben engedjük fel, kiolvadás után azonnal el kell készíteni. Fehérboros, citromleves, zöldfűszeres pácban felengedve / hűtőben /még még ízletesebb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss