Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésborda párolt kelbimbóval, gesztenyével és lila hagymával

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésborda (csont nélkül)
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek olaj
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 4 db zsályalevél
  • 2 dkg vaj
  • 30 dkg lila hagyma
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

    1. A megtisztított, felszeletelt hús széleit bevagdossuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd mindet pirosra sütjük a felforrósított olajon. Végül hozzáadunk 2 ek vizet. 
    2. A kelbimbók alsó részét levágjuk, a külső leveleket eltávolítjuk. Forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A gesztenyével és a felcsíkozott zsályalevelekkel együtt átforgatjuk a felforrósított vajon.
    3. A megtisztított lila hagymát cikkekre vágjuk, majd kis lángon puhára pároljuk az olívaolajon. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a hús mellé kínáljuk a kelbimbóval együtt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin