Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon mindkét oldalukon rózsaszínűre sütjük. Tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. A visszamaradt vajbabeleöntjük a még fagyott kelbimbót, megsózzuk, és kis lángon puhára pároljuk. Inkább rázogassuk, mint keverjük, nehogy szétessenek. Ha megpárolódott a kelbimbó, kissé hűlni hagyjuk, aztán a szemeket nagyságuktól függően 2-4 részre vágjuk, visszatesszük a párolóedénybe. Ráöntjük a felvert tojásokat, lágy rántottának megsütjük. A kelbimbós rántottát a hússzeletekre adagoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyával, rizzsel, burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre