Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésborda hentes módra II.

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst 4 szeletre vágjuk, egyenként kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.

A szalonnát vékony csíkokra metéljük, kis lángon kisütjük, majd a sonkát hozzáadva kissé tovább pirítjuk. Először az uborkát, majd a paradicsompürét adjuk hozzá, megborsozzuk, fél mokkáskanál sóval ízesítjük. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, 2 dl vízzel felöntjük. Épp csak 1 percig forraljuk, a
fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

A húst az olajon a közepesnél erősebb lánggal oldalanként 2-2 percig sütjük, végül a sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk.

Köretnek sült burgonya illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 35 perc.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss