Elkészítés: A húst 4 szeletre vágjuk, egyenként kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.
A szalonnát vékony csíkokra metéljük, kis lángon kisütjük, majd a sonkát hozzáadva kissé tovább pirítjuk. Először az uborkát, majd a paradicsompürét adjuk hozzá, megborsozzuk, fél mokkáskanál sóval ízesítjük. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, 2 dl vízzel felöntjük. Épp csak 1 percig forraljuk, a
fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A húst az olajon a közepesnél erősebb lánggal oldalanként 2-2 percig sütjük, végül a sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk.
Köretnek sült burgonya illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 35 perc.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre