A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon készre sütjük oldalanként 3-3 perc alatt. A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A májat forrásban lévő vízbe tesszük, amikor felforrt, leszűrjük és átmossuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, rátesszük a csirkemájat, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük fél dl vízzel és készre pároljuk. A zöldborsót külön, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Ezt is a májas keverékhez adjuk, jól összekeverjük, ha kell, sózzuk és borsozzuk.
Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet kínálunk köretnek.