Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, beleteszem a sárga- és fehérrépát. Fedő alatt néhány percig párolom, majd hozzáadom a mézet és a babérlevelet. Fedő alatt addig párolom, míg a répa majdnem tökéletesre puhul. (Vigyázat, a méztől karamellizálódik és hamar leéghet. Vizet néha öntsünk alá, hogy ezt elkerüljük.)
Mikor kész, a sűrűt kiszedem és összeturmixolom. A megmaradt lében megpirítom a kockákra vágott húst.
Hozzáadom az összeturmixolt zöldséget, beleteszem a fűszereket, mustárral és sóval ízlés szerint adom meg a kellemes különleges ízét.
Fedő alatt készre párolom. Ha szükséges, vízzel felöntöm, hogy sűrűbb szaftja legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre