Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertés karaj bakonyi módra

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek piros paprika
  • 30 dkg gomba (galambica)
  • 30 dkg gomba (vargánya)
  • 30 dkg gomba (tuskó)
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütötjük. Papírtörlőre szedjük.
    2. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük a feldarabolt hagymákat. Lehúzzuk a tűzről, rászórunk 1 csapott evőkanál piros paprikát és ráöntünk 1 dl vízet.
    3. A gombákat felszeleteljük, és a lábosba tesszük, majd lefedve addig főzzük, amíg levet nem enged. Ekkor rátesszük a korábban kisütött karajt és ízesítjük. Rászeleteljük a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, többször megkevergetve puhára főzzük. 
    4. Köretnek galuskát készítettünk hozzá, tálaláskor a húsra tejfölt halmozunk.

    FŰSZERVAJAS-SAJTOS KARAJ

    KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ 

Megjegyzés

A mai ebédünk . Nagyon fenomenális ízét a három különböző fajta erdei gomba varázsolta.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Sertés karaj bakonyi módra recept?


Magazin