Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanykás sertésgulyásleves

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. Felhevített zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, a köményt, hozzáadjuk a húskockákat, és a zúzott fokhagymával fehéredésig pirítjuk.
  3. Meghintjük őrölt paprikával, belekeverjüka lecsóalapot, a babérleveleket, és beletesszük a húst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk rövid lével, amíg a hús majdnem megpuhul (kb. 30 pec alatt).
  4. Hozzáadjuk az aprított zöldségeket, felöntjük még 1,5 liter vízzel. 10 percig lassan főzzük.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a leveshez adjuk. Együtt főzzük még kb. 10 percig, közben beleszórjuk a csipetkéket. A csipetkéhez a tojásból liszttel és sóval tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük.
  6. Belefőzzük a csipetkét, ellenőrizzük a fűszerezést, és a zöldfűszerekkel tovább ízesítjük (a petrezselymet és a zeller zöldjét akár bele is főzhetjük). 

Húsgombócos gulyásleves >>> 

A legfinomabb bográcsgulyás >>> 

Kolozsvári gulyás >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss