Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanykás sertésgulyásleves

3 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 dkg zsír (vagy olaj)
  • 30 dkg leveszöldség (vegyesen, felkockázva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lecsóalap
  • 1 ek Piros Arany (csípős )
  • 1 ek pirospaprika (őrölt )
  • 1 tk őrölt kömény
  • bors (őrölt)
  • 40-50 dkg burgonya
  • petrezselyem és zeller zöldje (aprítva)
  • 1 csipet cukor
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

    1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
    2. Felhevített zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, a köményt, hozzáadjuk a húskockákat, és a zúzott fokhagymával fehéredésig pirítjuk.
    3. Meghintjük őrölt paprikával, belekeverjüka lecsóalapot, a babérleveleket, és beletesszük a húst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk rövid lével, amíg a hús majdnem megpuhul (kb. 30 pec alatt).
    4. Hozzáadjuk az aprított zöldségeket, felöntjük még 1,5 liter vízzel. 10 percig lassan főzzük.
    5. A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a leveshez adjuk. Együtt főzzük még kb. 10 percig, közben beleszórjuk a csipetkéket. A csipetkéhez a tojásból liszttel és sóval tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük.
    6. Belefőzzük a csipetkét, ellenőrizzük a fűszerezést, és a zöldfűszerekkel tovább ízesítjük (a petrezselymet és a zeller zöldjét akár bele is főzhetjük). 

    Húsgombócos gulyásleves >>> 

    A legfinomabb bográcsgulyás >>> 

    Kolozsvári gulyás >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Pucuka69
Ez a kondás leves! (ecet? cukor?) :)
Seggfej
Ez olyan gusztustalan hogy hánynom kell tőle ;(
Poetra
Pontosak a hozzávalók, és nagyon finom leves született belőle. Bár legközelebb kihagyom belőle az ecetet és a cukrot, mert így az íze túlságosan hasonlított a bablevesre.

Hasonló Receptek

Magazin