Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Sertés gulyásleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sertés gulyásleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 20
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • kb. 1,8 literhez:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 dkg (liba) zsír vagy olaj
  • 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, 5-5 dkg zeller és karalábé)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 2 evőkanál házi lecsóalap (vagy zöldpaprika és paradicsom, vagy idény szerint más)
  • kb. 1 evőkanál (csípős piros arany)
  • kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál egész kömény
  • csipet őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • 40-50 dkg burgonya
  • ételízesítő
  • aprított petrezselyem és zeller zöldje (fagyasztott), szezonban csokorba kötött petrezselyem és zellerzöld a levesbe főzve
  • csipetnyi cukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojásból készített csipetke, nokedli

Elkészítés:

A húst kb. 2x2 cm-es kockákra darabolom, a vöröshagymát finomra aprítom.

Felhevített zsiradékban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskockákat a zúzott fokhagymával magas hőfokon fehéredésig pirítom. Meghintem őrölt paprikával, a lecsóalapot belekeverem, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, addig párolom rövid lével, ameddig a hús már majdnem megpuhult.

Hozzáadom az aprított zöldségeket (zellert, karalábét egyben), kiegészítem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni, utána fűszerezem, ételízesítőt, kevés őrölt köményt adok hozzá. Kb. fél órát lassan főzöm.

A burgonyát megtisztítom, darabolom és a leveshez adom. Együtt főzöm még kb. 15 percig, közben csipetkét szórok bele, csipetnyi cukorral, pici ecettel (nem lesz savanyú!) fokozom az ízeket, zöldfűszerrel ízesítem.

Rövid pihentetés után kenyérrel vagy pékáruval tálalom ízlés szerint.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal
Foszlós kakaós-mazsolás kalács
Almás vargabéles almamártással
Kakukkfüves-zöldséges gombaleves daragaluskával
Sajtos-tökmagos pogácsa
Székelykáposzta, ahogy Gabi készíti
Spenótos rakott burgonya II.
Zöldségleves vegyes zöldségekből
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. Poetra
    2014. március 11. (kedd) 16:01
    Pontosak a hozzávalók, és nagyon finom leves született belőle. Bár legközelebb kihagyom belőle az ecetet és a cukrot, mert így az íze túlságosan hasonlított a bablevesre.
    Poetra szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Gyors tésztavacsorák
A tészta olyan alapanyag, amit kedvünk szerint tetszőleges ízvilágban elkészíthetünk. Tésztás ötletbörze válogatásunkban!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
Pizzás masni Pizzás masni
Joghurtos zöldborsófőzelék Joghurtos zöldborsófőzelék
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept