Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertés boros-tejszínes mártásban

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sovány húst vékonyra szeleteljük, jól kiverjük, széleit bevagdosuk. Margarinon hirtelen kiisütjük. A húst félrerakjuk, a margarinon fedő alatt megpárolunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát. Hozzákeverünk 1 evőkanál mustárt, késhegynyi pirospaprikát, felöntjük a borral, és összeforraljuk. Belerakjuk a szószba a húst, sózzuk, borsozzuk, és kb. 25 percig fedő alatt pároljuk. Jénai tálba szedjük a húst, a mártást behabarjuk 2 teáskanál liszt és a tejszín keverékével, ráöntjük a húsra. Megszórjuk reszelt sajttal, és nagyon forró sütőben 6-8 percig sütjük.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss