Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős tarja rósejbnivel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéstarja
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kömény
  • kevés liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 evőkanál házi lecsóalap vagy egyéb (el is maradhat)
  • kb. 4-5 dkg zsír vagy olaj
  • Valamint:
  • kb. 80 dkg burgonya
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tarját klopfolom, mindkét oldalát sózom, fűszerezem.

A lisztben elkeverem a pirospaprikát, a hússzeleteket megforgatom benne, és felhevített zsiradékban a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm.

A húst kiveszem, félreteszem, a finomra aprított vöröshagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztom, majd rajta a zúzott fokhagymát és a lecsóalapot röviden átpirítom. Meghintem pirospaprikával, a hússzeleteket visszateszem, kevés vizet adok hozzá, és lassan párolom puhulásig. A szükséges folyadékot mindig kevés vízzel pótolom, legvégül zsírjára sütöm.

A burgonyát vékony karikákra darabolom, bő, forró olajban megsütöm, a hússzeletek mellé tálalom.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető, más, ízlés szerinti körettel is. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss