Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős szűzérme fűszeres édesburgonyával

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db sertésszűz
  • 2 dl vörösbor
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 szál friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • A körethez:
  • 2-3 db édesburgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés só
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • késhegynyi pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés: A húst vastagabb szeletekre vágjuk. A páchoz a lilahagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát szeleteljük, majd összekeverjük a balzsamecettel, a borral, az aprított rozmaringgal, és beleforgatjuk a húst. 1-2 órát hűlni hagyjuk. Bor, fűszerek, ecet, reszelt fokhagyma és a cikkekre vágott lilahagyma keverékével.

Az édesburgonyát meghámozzuk, előbb szeletekre, majd vékony hasábokra vágjuk. A fűszereket, az olajat és a sót egy külön tálban összekeverjük, és ebben megforgatjuk a hasábokra vágott édesburgonyát. Sütőtepsire terítjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. Időnként átforgatjuk, hogy olaj mindenhova kerüljön.

A bepácolt húst forró serpenyőben vagy grillen készre sütjük, közben sóval ízesítjük. Ügyeljünk a hús omlós állagának megtartására, ne süssük túl! Amikor a szűzérmék elkészültek, ugyanebben a serpenyőben elkészítjük a lilahagymát, amit a pácból kiemelünk, és csak 2-3 perc alatt nagy lángon, roppanósra sütünk. A hússal együtt tálaljuk, a fűszeres édesburgonyát kínáljuk mellé.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss