Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős sült paradicsom

5/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok alját és tetejét kicsit levágom, hogy megálljanak az edényben, és a tetejük is egyenes legyen. A serpenyőben elhelyezem a paradicsomokat, szépen, szorosan egymás mellé, besózom, megborsozom a tetejüket, majd közepesnél kicsit nagyobb lángon lefedetlenül sütöm úgy 15-20 percig - attól függ, mekkorák a paradicsomok. Mikor levet ereszt, akkor már jó is.

Ha elkészült, apróra vágott friss petrezselymet és fokhagymát szórok a tetejére. majd meglocsolom egy kevés olívaolajjal.

A köret része lehet, rizs vagy valamilyen sült tésztaféle (pl. quiche vagy leveles tészta) mellé.

Megjegyzés



Nagyon egyszerű étel, ne várjunk rafinált ízhatást. Csak igazi finom paradicsomból készítsük, mert ez nem más, mint a friss, napérlelte, édes paradicsom dicsérete.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss