Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős sertéskaraj zöldborsópürével, sült fokhagymával és répával

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót feltesszük főni, majd amikor megfőtt, összetörjük, átpasszírozzuk a vajjal és a tejjel együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A sertés hosszúkarajt a csontok mentén felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy teflon serpenyőben sertészsíron mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Sütés közbenhozzáadunk egy fej hagymát négybe vágva, és egy ág rozmaring leveleit.
  3. Ha mindkét oldal pirosra sült, a serpenyővel együtt 150 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és még 10-15 percig sütjük.
  4. Közben sárgarépát felkarikázzuk fél cm-es karikákra, és forró, és sós vízben roppanósra főzzük. Tálalás előtt vajon átforgatjuk, és megsózzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és olívaolajban szép aranybarnára sütjük.
  5. Ha a hús megsült, a zöldborsópürével, a vajon pirított sárgarépával és a fokhagymával együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss