Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Serpenyős sertésborda burgonyával, vajas zöldségraguval

Hozzávalók

  • 4 ek kukoricaolaj
  • 60 dkg újburgonya
  • 20 dkg primőr zöldség (vegyesen sárgarépa, karalábé, spenót)
  • 2 dkg vaj
  • 8 szelet sertésborda
  • 0,5 dl olaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • zöld fűszer (vegyesen petrezselyemzöld, snidling, lestyán, menta)

Elkészítés

    1.

    A felforrósított kukoricaolajban ropogósra pirítjuk a nagyobb darabokra vágott, megtisztított burgonyát. Ha nem elég puha, fedő alatt megpároljuk.

    2.

    A megtisztított zöldséget puhára pároljuk a felforrósított vajon. Megsózzuk és megborsozzuk, majd összekeverjük a finomra vágott zöld fűszerekkel.

    3.

    A karajszeleteket sóval és borssal fűszerezzük. Mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük a felforrósított olajon. A szaftjával és a friss zöldségekkel tálaljuk.

Ha nem frissen tálaljuk az ételt, a zöldséget félpuhára főzzük, mert újramelegítéskor hajlamos túlpuhulni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin