Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Serpenyős rizses csirke

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika (sárga)
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • szárnyas fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors ( ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • pirospaprika ( ízlés szerint)
  • csilipaprika( ízlés szerint)
  • A tálaláshoz:
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Vizet forralunk egy kevés sóval, és a rizst kb.15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
    2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot és a húst felkockázzuk.
    3. A csirkemellkockákat fűszerezzük, kevés olajon kb.10 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és borssal ízesítjük. Ha megpirult, kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk.
    4. A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikacsíkokat kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomkockákat hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és csilivel ízesítjük. A húsokat is beletesszük, majd lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk. Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.

    RIZSES-ZÖLDBORSÓS HÚS>>> 

    BÁCSKAI RIZSES HÚS>>> 

    PILISI RIZSES HÚS>>> 

Megjegyzés

Finomság.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin