Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős kukoricalepény

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk ki belőle kb. 1 cm vastagságú kört, majd vágjuk négyfelé.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd amikor már kellően felmelegedett, tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva óvatosan fordítsuk meg, és süssük a másik felét is szép aranybarnára. (Én a gáztűzhely legkisebb lángjára lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre.)

Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss