Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős kelbimbó

4/5
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kifliburgonyát alapos sikálást követően 1 óra alatt 180 fokos sütőben megsütöttem. Ha marad előző napról héjában főtt vagy sült krumpli, ehhez a fogáshoz tökéletesen felhasználható. A sárgarépát meghámoztam, 1 cm-esre karikáztam. A gombákat kíméletesen megtisztítottam, félbevágtam. A kelbimbó külső leveleit, szárvégeit eltávolítottam. A krumplit meghámoztam, a sárgarépával megegyező méretűre karikáztam. A fűszernövényeket felaprítottam.

A zöldséglevest felforraltam, a kelbimbókat 5 percre beledobtam. A még roppanósan kemény zöldségféléket azonnal jeges vízzel töltött tálba szedtem, hogy színük megmaradjon. A sárgarépákkal hasonlóan jártam el.

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztottam a vajat és az olajat. E kettő keveréke biztosítja, hogy egyik sem hevül túl, és csodás ízeket csalogatnak elő a zöldségfélékből. A már forró zsiradékra dobtam a fűszernövényeket, hogy illóolaj-tartalmuk gyorsan felszabaduljon, majd hozzáadtam a gombát. Enyhén sóztam, borsoztam. 3-4 perc alatt enyhén megpirítottam. Ezt követték az elősütött, illetve blansírozott zöldségek, majd 2 evőkanállal a zöldséglevesből is tettem hozzá. További 4-5 perc alatt átpirítottam.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss