Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Serpenyős hagymás krumpli

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 ek napraforgóolaj

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára, félkarikára vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk.
    2. Egy fedővel is rendelkező öntöttvas vagy teflon serpenyőt felteszünk tűzre, a krumplit beleöntjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd egy kevés olajat locsolunk rá. Nagy lángon, fedő alatt kezdjük el sütni, majd később lejjebb vesszük a hőmérsékletet. Időnként (kb. 3 percenként) megrázogatjuk a serpenyőt, vagy egy falapát segítségével óvatosan megfordítjuk a krumplikat. Összesen kb. 20-30 percig sütjük - az idő függ attól, milyen vastagra vágtuk a krumplit. Fontos, hogy a fedőt mindig tegyük vissza a krumplira, hiszen a gőzben fog megpárolódni.
    3. Kb. félidőnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal együtt sütjük készre. Akkor jó, ha a krumpli aranybarna színű, és a hagyma sem égett meg.

      A legjobb krumplis receptek >>> 

      Szuper hagymás receptek >>>

      Még több köret recept >>>

Megjegyzés

Az egyik legkedveltebb német étel. Gyorsan kész van, a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. Magában is fogyasztható, de adhatunk mellé vegyes salátát ism vagy hús mellé köretként is kiváló. Mi tükörtojással szoktuk enni.

Adriennke26
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin