Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk és felcsíkozzuk, a brokkolit pedig sós vízben előfőzzük – nem szabad túlfőzni, a serpenyőben még puhul majd.
A csíkokra vágott csirkehúst kevés olívaolajon aprított fokhagymával, oregánóval és majorannával megpirítjuk, majd mikor már a hús puhul, hozzáadjuk a leszűrt brokkolit, jól összerázzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítjuk, amíg a csirke teljesen megpuhul és az ízek összeérnek, kb. 4-5 perc.
A spagetti tésztát al dentére főzzük közben, majd leszűrjük, és egy nagyobb serpenyőben összeforgatjuk a félbe/negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal, kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, balzsamecettel ízesítjük.
A tészta tetejét frissen vágott parmezánforgácsokkal szórjuk meg, a brokkolis csirkével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre