Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős brokkolis csirke koktélparadicsomos spagettivel

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 30 dkg brokkoli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss oregano
  • őrölt majoranna
  • bors
  • 3 evőkanál olaj
  • A spagettihez:
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk és felcsíkozzuk, a brokkolit pedig sós vízben előfőzzük – nem szabad túlfőzni, a serpenyőben még puhul majd.

A csíkokra vágott csirkehúst kevés olívaolajon aprított fokhagymával, oregánóval és majorannával megpirítjuk, majd mikor már a hús puhul, hozzáadjuk a leszűrt brokkolit, jól összerázzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítjuk, amíg a csirke teljesen megpuhul és az ízek összeérnek, kb. 4-5 perc.

A spagetti tésztát al dentére főzzük közben, majd leszűrjük, és egy nagyobb serpenyőben összeforgatjuk a félbe/negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal, kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, balzsamecettel ízesítjük.

A tészta tetejét frissen vágott parmezánforgácsokkal szórjuk meg, a brokkolis csirkével tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss