Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Serpenyős-babos csoda

default user icon
4 2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 konzervbab
  • 2-3 pár virsli
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 tojás
  • kevés olaj
  • pirosarany
  • bors
  • chili

Elkészítés

    Elkészítés: A 2 nagy fej hagymát megpucolom és karikára vágom. Ezt serpenyőben megfuttatom egy kis olajon. Ráöntöm a babot, de a konzerv levét nem. Összeforgatom őket, aztán egy pohár vizet öntök rá. Fűszerezem pirosarannyal, és ha van otthon, akkor egy kis padlizsánkrémmel. Ízlés szerint sóval, borssal, paprikával, chilivel (akár chiliszósz is jó). Ezután a felkarikázott virslit is belerakom, majd pár perc után ráütöm a két tojást, és elkeverem. Megvárom, míg a tojás is jó. Ezzel kész is van! Egy szelet friss kenyér nagyon finom hozzá.

Megjegyzés

Lehet nem konzerv babból is csinálni, de akkor előtte meg kell főzni a babot, a konzerv bab (kb. 85 Ft) viszont 5 perc alatt megpuhul.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

prohaszkab 13 évvel ezelőtt
Leöntöm a konzerv levét, egy szűrőbe teszem és meleg vízzel jól le is öblítem, így nincs az furcsa tartósítószer íze, és erős pistát teszek bele és még több karikára vágott hagymát, 3 fejet szktam, attól lesz igazán jól. padlizsám krém szerintem nem jó, nem is használom. lehet bele tenni virsli helyett jó csípős paraszt kolbászt is. fincsi
ringolina 13 évvel ezelőtt
Bevallom én a levével teszem fel a babot, de van fémy-ízt érez, vagy fél a tartósítótól. Ízlés kérdése. Én még egy babérlevelet tennék bele és kevesebb vöröshagymát, nehogy édes legyen.
kacifánt 13 évvel ezelőtt
Nyilván az én ismereteim hiányosak, ezért megkérdezem: mi az a padlizsánkrém? Készen lehet kapni?
mozzarella 13 évvel ezelőtt
Miért jobb a víz a konzerv levénél ?

Hasonló Receptek

Magazin