Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Serpenyőben sült lazac sült céklával

default user icon
1

Hozzávalók

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. Magasabb falú serpenyőbe tesszük a megmosott céklákat, amelyeket nem kell megpucolni. Bőven meglocsoljuk őket olívaolajjal és ecettel, aztán só majd bors következik. Alufóliával letakarjuk, és közepes hőfokú sütőben puhára pároljuk. A sütőből kivéve azonnal jeges vízbe tesszük, és egy ruha konyharuha segítségével könnyedén lepucoljuk a héjukat. Amikor lehűlt, szeletekre vágjuk és félretesszük.

    2. A lazacot sajnos könnyű elrontani, hamar mocsárízű lesz és kiszárad, ha teljesen megfőzzük vagy átsütjük. Járjunk el kíméletesen! Szaknyelven szólva: ne engedjük, hogy a hal maghőmérséklete 50 fok fölé emelkedjen. A lazacot fűszerezzük és pácoljuk tetszés szerint, mi friss fűszernővényeket ajánlanánk, és sót, borsot. Forró serpenyőben hirtelen megsütjük.

    3. Tálaláskor a lazacot és a céklát locsoljuk meg finomán olívaolajjal, vagy ha van, szarvasgomba olajjal.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje.

A recepthez bébicéklát használtunk. (Ez a növény lehet arany, bordó és
fehér színű is.)

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

mozzarella
"A recepthez bébicéklát használtunk. (Ez a növény lehet arany, bordó és fehér színű is.) " Sajnos, mifelénk a cékla általában nagy és fekete, piszkos fekete. Azt is lehet így felhasználni, héjában sütve ?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes