Elkészítés: Az olajon megfuttajuk a hagymát, a zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Picit sózzuk, hogy a zöldségek levet engedjenek, és a fazekat fedjük le. Ebben majdnem puhára párolódnak a zöldségek. Ha már nincs rajta víz, egy pici liszttel és pirospaprikával megszórjuk, és felengedjük vízzel a kívánt mennyiségre. Néha megkevergetve felforraljuk. Pár perc alatt készen is van.
A levesbetéthez beáztatjuk a zsemléket. Jól kinyomjuk a vizet belőlük, és hozzákeverünk 1 tojást, sót és az apróra vágott petrezselymet. Ha nagyon híg, tehetünk bele kis zsemlemorzsát is. Teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon 6-8 cm kerek kis lapokat sütünk belőlük. Az olajat pótoljuk, de egyszerre keveset, mert nagyon beszívja. A piros ropogós lapocskákra szedjük az ízletes levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre