Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Semmi mentol íze nincsen, van egy fura műíz benne" - mentolos rágókat teszteltünk

Az első és legfontosabb, hogy a lenyelt rágumi nem ragad meg a belekben és mivel nem emészthető, átvillan a szervezetünkön. Őseink hasonló formában már körülbelül 5000 évvel ezelőtt is rágóztak.

A rágózás serkenti a gyomorsav-termelődést, ami fokozza az éhségérzetet. Cukormentes rágókkal megelőzhető a fogszuvasodás és a túlsúly is némileg. A nem utolsó zs kategóriás rágók kivételével a többségre igaz, hogy rákkeltő hatásuk nincs.

A „kék” kategóriát igyekeztünk begyűjteni a piacról, aminek eredménye 7 különböző márka. Vannak extrább dolgok, mint a rágható TicTac, vagy a Halls. Mindegyiket egyformán teszteltük, fél tucat tesztalany segítségével.

TicTac

A zsebcsörgő cukorkát mindenki ismeri, de már rágóként is lehet rá gondolni. Megmaradt a kis cukorkás élmény benne, de tényleg nem törik el, és átalakul gumissá. Íze nem túl harsány és nagyjából 6-7 perc után teljesen eltűnik. Ezután kicsit elkezd foszlani és hamar kényszerít minket rá, hogy lenyeljük.

Adatok: 12,1 gramm, 199 Ft

"INKÁBB MENJÜNK CUKRÁSZDÁBA" - BOLTI SOMLÓI GALUSKÁKAT TESZTELTÜNK >>>

Halls

A márkanév alapján mindenki a torokgyulladásra asszociál. Ez viszont már megváltozott, mert már ők is rágható verziót készítenek termékükből. Kifejezetten száraz és poros élményt ébreszt szánkban. Ízre erősebb fajta, rendesen tisztít, de íze szinte 2 perc után kinullázódik.

Adatok: 18 gramm, 132 Ft

Airwaves

Alias Dzsenifer, mostanában az Airwaves felirat helyén ilyen és hasonló ősi magyar neveket is láthatunk a rágó csomagolásán. Erősségére nem lehet panasz, ez szinte mindent kenterbe ver. Érezzük arcunkban a frissítő huzatot, de nagyjából 5 perc örömködés után nem marad a lendületéből semmi.

Adatok: 14 gramm, 179 Ft

Orbit

Őselem a rágópiacon az Orbit és van vagy félszáz különböző ízesítésű vagy erősségű rágójuk. Kóstolva egy határozott, közepes erősségű rágóval találkozunk, aminek íze kifejezetten sokáig jelen van szánkban.

Adatok: 14 gramm, 179 Ft

Penny

A Penny sajátja is remek kék árnyalatban terjeszti a mentolízű rágót. Valahol a szikla és a beton között helyezkedik el keménységre. Íze tökéletesen vacak, amit még tetézi, hogy a mentolos ízvilágot egészen távolról figyeli csak.

Adatok: 14 gramm, 109 Ft

JET gum

Akár lehetne a pilóta kedvence is, de ha megkóstoljuk, akkor rájövünk, hogy miért nem tett eddig szert nagy hírnévre. Semmi mentol íze nincsen, van egy fura műíz benne, ami nagyjából 1-2 percig kínozza csak áldozatát, majd elmúlik. Állagra jó száraz és könnyedén töredezik.

Adatok: 14 gramm, 119 Ft

"MEGTÖRTÉNT AZ ELKÉPZELHETETLEN: A NAGY KLASSZIKUS CSAK A MÁSODIK!"- MOGYORÓS CSIPSZEKET TESZTELTÜNK >>>

Xylit-Pro

Tagadhatatlanul is édesítőszeres kell legyen egy ilyen márkanévvel. Íze hozza is az elvártat, kellemes xylit egy kevéske mentollal megbolondítva. Állagra egész jó, teljesen élvezhető az első pillanattól a rágós élményfolyam. Nagyjából 3-4 perc az élettartama, utána már rohamosan múlik íze.

Adatok: 63 gramm, 399 Ft

Ítélet

Nagy csoda nem volt, a nagy márkák behúzták a heti tesztet. Különösebb érvünk nincs amellett, hogy valaki a mezőny végéről válasszon magának rágót. Azok rendre állagra és ízre is kellően vackok.

Az Orbit-Airwaves páros a klasszikus rágó értelemben viszik a prímet. Mögöttük a TicTac-Halls páros pedig az egzotikusabb vonalat képviselik még egészen elfogadható minőségben.

Orbit
Airwaves
TicTac
Halls
Penny
Xylit-Pro
Jet gum

BOHÓC, MELÓDIA, SZERENCSI RETRO - NOSZTALGIA CSOKIKAT TESZTELTÜNK >>> 

MÉG TÖBB MIT ETTEM MA TESZTET TALÁLTOK ITT >>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss