Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Semla (svéd marcipános-tejszínes töltött buci)

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7, 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 1 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, illetve a megolvasztott vajat, a tojást és a lisztet. Összegyúrjuk, és kelni hagyjuk kb. 30 percig.

Átgyúrjuk kicsit, 12 bucit formálunk belőle. Hagyjuk még fél óráig kelni, majd tojással megkenjük, és 220 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk, kihűlni.

A töltelékhez a marcipánt feldaraboljuk, és a tejet apránként csurgatjuk hozzá, krémmé összedolgozzuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

A kihűlt zsemlék tetejét levágjuk. A belsejükből egy kis tésztát kikanalazzunk és hozzáadjuk a marcipánmasszához. A masszát visszatöltjük a zsemlékbe. A habot a marcipános töltelékhez halmozzuk, majd rátesszük a tetejüket.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss