Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Selyemsonkával, sajttal és gombával rakott csirkemell

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kiklopfolod a húst, sózod, borsozod, majd kivajazott jénaiba teszed a felét, harmadát, attól függ, mekkora a tálad. Közben összekevered a tejfölt egy kis sóval és a két tojással. A húsra teszel egy réteg sonkát, gombát, sajtot, majd leöntöd a tejfölös keverékkel. Jöhet még egy adag hús. Ha csak két réteget raksz, akkor a sonka után sajtot tegyél, majd gombát, a tejfölös keveréket, és a tetejére pedig reszelt sajtot. Hideg sütőbe teszed, begyújtod, és jól átsütöd. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A tejföl levet ereszthet. Én néha le szoktam önteni róla, néha nem. Másnapra, ha marad, még jobb, mert addigra kocsonyásabb a szaft. Ha gondolod, a tejfölös keverékbe rakhatsz egy pici lisztet, így nem lesz annyira híg a sütésnél. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss