A pattogatott kukorica nem véletlenül nagyon népszerű, hiszen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a banán, de ugyanannyi rostot, mint az aszalt szilva, és egy új kutatás szerint több antioxidáns van benne, mint bármelyik gyümölcsben vagy zöldségben. Tehát remek fogyókúrás nasi. Persze itt nem a moziban kapható, vagy az előre gyártott bezacskózott változatokról beszélünk, mert azok rengeteg sót és hozzáadott anyagokat tartalmaznak.
A pattogatott kukorica Selena Gomez egyik nagy kedvence is, ráadásul nem is a hagyományos változat. Az énekesnő ugyanis Texasban született és nőt fel, ahol nagy hagyománya van a savanyú uborkás pattogatott kukoricának. Igen, jól olvastad! Elsőre furcsán hangzik, de Selena imádja, és elárulta, ő hogyan szokta elkészíteni.
Készíts egy tál vajas-sós pattogatott kukoricát, majd vedd elő a savanyú uborkát, önts a levéből egy tálkába, és abba mártogasd bele a kukorica szemeket úgy, hogy csak az egyik felük ázzon át, a másik felük maradjon ropogós.