Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Se hús, se uborka, se semmi" - előrecsomagolt hússalátákat teszteltünk

A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is.

A bármi a legtöbb esetben csak uborka a zöldségek közül. Persze a bolti verziók esetében még két és fél oldalnyi ízfokozót és hasonlót felsorolhatnánk, ha akarnánk. Egyszerű megúszós dolgok ezek is, melyeket a dobozból kivágunk egy tálkába és máris jobban mutat, mint egyfajta köret vagy előétel.

Penny

Felnyitás után kerületet bejáró uborkás aroma érezhető, ami semmi másnak nem hagy teret. Ránézésre kellően sűrű, illetve ha kevergetjük látjuk rajta, hogy bizony nincsen kispórolva a felvágott mennyiségre. Kóstolva is marad az uborka, a húsból szinte semmit nem érezni. Utóízében egy csipet fűszer még feltűnik, de semmi extra.

Adatok: 34% felvágott, 16% csemegeuborka, 400 gramm, 499 Ft

Chef select

Nyitás után gyorsan visszapillantottunk rá, mert egészen tiszta hal illat szállt fel a csomagolás irányából. Ugyanúgy hússaláta, annyi extrával, hogy az uborka mellett ez még tartalmaz némi zöldborsót is. Kóstolva a húsnak egy szolid füstös íze megfigyelhető, ami mindenképpen pozitívum benne. A borsóval is találkozni ízre, de mivel sok nincsen benne, így nem éppen állandó elem benne. Állagra extra sűrű, rendesen meg kell küldeni erővel, ha kevergetni akarjuk.

Adatok: 32% főtt sertéshús készítmény, 23% sterilizált uborka, 7% sterilizált zöldborsó, 150 gramm, 199 Ft

Vitakrone

Felbontás után, ha fölé hajolunk, akkor a hűtőhidegen kívül sok mindent nem érzünk rajta. Se hús, se uborka, se semmi. Kóstolás során kicsit elevenedik a dolog, mert a húsnak egy közepes gépsonkaszerű íze lesz, amihez egy nagyon gyér uborkaíz társul. Fűszerekről nagyon nem lehet beszélni, mert semmi ilyesmit nem érezni benne.

Adatok: 34% vagdalt hús, 16% savanyított uborka, 400 gramm, 449 Ft

Wonnemeyer

Legbátrabb az összes közül, mert erre, ahogy rápillantunk látjuk, hogy mi fogad minket. Kibontás után egy húsos-uborkás illat kerít minket hatalmába. Tesztelve első, ami feltűnik, hogy extra krémes állaga van a szósznak a hús és az uborka körül. Ízre picit édesebb, mint az eddigiek. Összességében igazán harmonikus, mindkét elem tökéletesen érződik benne.

Adatok: 33,5% húskészítmény, 16% uborka, 400 gramm, 499 Ft

Spar

Öhm, igen. Ez erősen kilóg, mert az orosz hússalátába nem csak uborka kerül. Krumpli, répa és még sok minden más extra is elfér, melyekkel együtt azért kár lenne, az eddigi példányokhoz hasonlítani. Illatát egyértelműen a burgonya illata határozza meg, ami valami egészen hihetetlenül karakteres benne. Picit édes, zöldséges saláta, amiben a hús nem olyan hangsúlyos, sőt néha nem is jut belőle a falatra.

Adatok: 6,5% sonkás szelet, 400 gramm, 529 Ft

Ítélet

Szolid részvétel mellett az első helyet egyértelműen a Wonnemeyer érdemelte ki, a kicsit édesebb mégis szinte tökéletes ízű salátájával. Mögötte közvetlen a Chef select terméke, ami még szintén erősen ajánlott kategóriába került. A harmadik helyen a Vitalkrone már annyira nem domborított nagyot, erősen üres az egész saláta.

A negyedik helyen a Penny, ami leginkább uborka uborkával, ami mellé került némi ízetlen hús. A Spar oroszhússalátája teljesen más liga, így csak ezért az utolsó. Ízre amúgy igazán jól teljesít, de annyival eltér, hogy a másik négyhez ez hozzámérhetetlen.

  1. Wonnemeyer
  2. Chef select
  3. Vitalkrone
  4. Penny
  5. Spar

ITT A NAGY CSICSERIBORSÓKRÉM-TESZT! EZT KEND A PIRÍTÓSRA!>>> 

MELEGSZENDVICSKRÉM-TESZT: SOSEM TALÁLNÁD KI, MELYIK A LEGFINOMABB!>>> 

A NAGY NATÚRVAJKRÉM-TESZT! KIPRÓBÁLTUK, MELYIK A LEGFINOMABB>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss