Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Scottish fish and chips

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat kéthüvelyknyi (kb. 5 cm) széles szeletekre vágjuk. Sózzuk, esetleg borsozzuk, egy kicsit pihentetjük.

Ezután felbontunk egy üveg jóképű világos sört, a felét megisszuk. A kétféle liszttel, a maradék sörrel, csipetnyi sóval és az ecettel közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk.

A burgonyát tisztítás után uborkagyalun áttoljuk, enyhén sós, forrásban levő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, megszárogatjuk.

Elővesszük kedvenc nagyméretű teflonserpenyőnket, bőven öntünk bele olajat, és amikor már jó forró, a tésztában megforgatott halszeleteket aranysárgára sütjük. Papírtörlőt ragadunk, és lecsepegtetjük a filéket. Ugyanebben az olajban a burgonyát hirtelen ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük.

Tányérra halmozva tálaljuk, tetején a halszeletekkel, mellé zúzott fokhagymával elkevert majonézt adunk.

Ital? Előtte kétszer malátázott skót whisky, mellé viszont sör! (Hiába fehérhúsú hal, most viszont Skóciában vagyunk!)

Ezek is érdekelhetnek

Friss