Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Scone (édes pogácsa)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 4 evőkanál író (lehet tejszín is)
  • 30 dkg liszt
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • A tálaláshoz:
  • mascarpone vagy tejszín
  • málnalekvár (vagy ribizlilekvár)

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd morzsoljuk a vajat, eldolgozzuk, és hozzáadjuk a cukrot is. A tojásokat és az írót összekeverjük, a tésztához adjuk, és egy fakanállal jól összekeverem. (Akkor jó, ha nem ragad. Ha túl száraz, még egy kis írót vagy tejszínt adunk hozzá.)
    2. Amikor a tésztaösszeállt, 2,5 cm vastagra nyújtjuk ki, és egy kb. 5 cm-es átmérőjű pogácsaformával kiszaggatjuk.
    3. 220 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc latt készre sütjük. Hagyom kihűlni, majd félbevágjuk,és mascarponéval (lehet tejszínnel is) és lekvárral megkenjük.

Megjegyzés

Nagyon finom kávé mellé.

bunnygirl
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin