Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, durvára vágjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a zöldhagymát karikákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Serpenyőben 1 evőkanál olajat felforrósítunk, a hagymákat megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és pici cukorral ízesítjük. Felöntjük a zöldséglevessel, és addig főzzük, amíg a folyadék elfogy a káposzta alól.
Ezután a káposztát összekeverjük a burgonyával, a tormával, a tojással, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt is. Ha szükséges, keverhetünk hozzá még 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is. A masszából lepénykéket formázunk.
Serpenyőben olajat forrósítjuk, és a tócsnikat nem túl nagy lángon, mindkét oldalukon megsütjük. Kínálhatunk hozzá zöldfűszeres túrókrémet vagy paradicsomos mártást is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre