Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyúkáposztás csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 darab csirkecomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • fehérbors
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 10-12 dkg rizs
  • 4,5 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • margarin a tepsi kenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagy gáztepsit margarinnal kikenünk, belerakjuk a csirkecombokat, amit előzőleg ételízesítővel, fehérborssal és kevés sóval bedörzsöltünk.

    A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, 1 dl vízbe tesszük, és ezzel locsoljuk meg a csirkecombokat. Fóliával letakarjuk, előmelegített sütőben félig megsütjük.

    Ezalatt félpuhára pároljuk a rizst, majd kevés sóval és a lecsepegtetett savanyú káposztával összekeverjük.

    A csirkecombokat megfordítjuk, a tepsi egyik oldalára húzzuk, a másik oldalára rakjuk a rizses káposztát.

    A tejfölt összekeverjük a sóval és a tojások sárgájával, majd rákenjük a rizses káposztára. Kb. 30-40 perc alatt piros ropogósra sütjük.

    A hússal sült köretet kockára vágjuk, és a combok mellé tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin