Részletes receptkereső »
  •  


RECEPT

« vissza

Savanyúkáposzta-leves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Savanyúkáposzta-leves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 374
  • Elküldve: 47

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A savanyú káposztát - ha túl savanyú, hideg vízzel átöblítjük, és - 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, majd apróra vágjuk.
Abban az edényben, amelyben a levest főzni akarjuk, felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 1 percig együtt pirítjuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel, az ételízesítővel, kevés őrölt borssal. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd felforraljuk. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn belereszeljük a levesbe, hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön kb. 40 perc alatt készre főzzük. Forrón, petrezselyemmel megszórva, tejföllel kínáljuk.


Megjegyzés:

1 adag: 851 kJ/203 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. klemet
    2008. december 31. (szerda) 15:46
    szoktam csinálni,lehet szárazkolbászt tenni bele-elhagyhatom pirosfűszerpaprikát.
Receptválogatás
Gyors tésztavacsorák
A tészta olyan alapanyag, amit kedvünk szerint tetszőleges ízvilágban elkészíthetünk. Tésztás ötletbörze válogatásunkban!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Red Velvet cupcake nyuszikkal Red Velvet cupcake nyuszikkal
Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel
Sajtban sült tepsis csirkecomb Sajtban sült tepsis csirkecomb
Kolbászos gombaragu tésztával Kolbászos gombaragu tésztával
Extra csokitorta Extra csokitorta
Medvehagymás túróval töltött csirkecomb Medvehagymás túróval töltött csirkecomb
Édenkert saláta Édenkert saláta
Zúzapörkölt májjal és szívvel Zúzapörkölt májjal és szívvel
Túrós-meggyes kalács Túrós-meggyes kalács
Medvehagymás keksz Medvehagymás keksz
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124136_almas-rozsasuti-110.jpg Almás rózsasüti pofonegyszerűen

Mutatós, különleges, de egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz? Az almarózsa épp ilyen. Néhány perc alatt előkészíthető - és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124128_tiszta-konyha-110.jpg 5 tuti tipp, és a konyha tiszta lesz

Egy háztartásban sokminden megtalálható, ami a konyha tisztításához szükséges. Ha ezeket ismered, nincs szükséged drága…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124125_receptverseny-110.jpg Egy recepttel 1000 ajándék!

Alig férünk a bőrünkbe, annyira örülünk annak, hogy végre valahára kitavaszodott! Lelkesek vagyunk, tobzódunk az ötletekben.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124115_fondant-110.jpg Fondant, a cukorgyurma

Az izgalmas, gazdag torták önmagukban is mindig sikeresek, de a szépen díszített torták különlegesek, ünnepiek. Csak némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124124_tortavagas-110.jpg Így szeleteld a tortát, hogy a maradék friss maradjon!

Az ünnepi torta szép nagy, gyakran nem fogy el mind elsőre. A szeletelt torta kiszárad, és már nem olyan kívánatos. Mostanáig!…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119452_tojasos-nokedli-110.jpg Tojásos nokedli, a tavasz étele

A tojásos nokedli - vagy éttermi kínálatban tojásos galuska - nemzeti ételünknek számít. Elmaradhatatlan kísérője a tavasz első…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124104_szecsuani-bors-110.jpg Szecsuáni bors, a különleges

A szecsuáni bors citrusos és tüzes, elengedhetetlen számos keleti fogásban, de a borsnak nevezett fűszer kevésbé autentikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124082_szep-bor-110.jpg Mit együnk, mit igyunk a szép bőrért?

A ragyogó, szép bőr az egészség egyik leglátványosabb mutatója, nem csak megjelenésünk miatt érdekes, de szervezetünk működéséről…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept