Savanyúkáposzta-leves

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagy burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A savanyú káposztát - ha túl savanyú, hideg vízzel átöblítjük, és - 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, majd apróra vágjuk.
    Elkészítés: Abban az edényben, amelyben a levest főzni akarjuk, felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 1 percig együtt pirítjuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel, az ételízesítővel, kevés őrölt borssal. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd felforraljuk. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn belereszeljük a levesbe, hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön kb. 40 perc alatt készre főzzük. Forrón, petrezselyemmel megszórva, tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 851 kJ/203 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pappné Hajdu Mónika 8 évvel ezelőtt
szoktam csinálni,lehet szárazkolbászt tenni bele-elhagyhatom pirosfűszerpaprikát.
Évi48 11 évvel ezelőtt
nem tudom,próbáltad e,hogy karikázz bele egy kis füstölt kolbászt is.Isteni ízt ad neki,és tartalmasabb a leves.

Hasonló Receptek

Magazin