Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyúkáposzta-leves egyszerűen

Ha férfitársaság érkezik hozzánk, akkor szívesen várom őket ezzel a levessel, ami olcsó, laktató és mindig elfogy. Pikáns és gazdag leves, amit készítettem már krémes verzióban is , ami újszerűvé és izgalmassá tette a végeredményt.

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt hús
  • 4 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 3 dkg liszt
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg kolbász
  • 2 dl tejszín
  • 4 szál kapor

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst puhára főzzük, majd kivesszük és félre tesszük, a levet leszűrjük egy másik edénybe. A felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd meghintjük a paprikával és a liszttel.

    2.

    Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a füstölt hús főzőlevével. Csomómentesre keverjük és felforraljuk.

    3.

    A leöblített káposztát felaprítjuk, majd a leveshez adjuk ezt is. Közepes lángon puhára főzzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. vágjuk.

    4.

    A puhára főzött füstölt húst felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez, és felforraljuk az egészet. Tejszínnel gazdagítjuk, és finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

    SERTÉSSÜLT KNÉDLIVEL ÉS PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek