Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyúkáposzta-krémleves

MME MME
4.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a burgonyát lereszeljük. A savanyú káposztát ízlés szerint kicsit átmossuk.

Az olajat fazékban felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a reszelt burgonyát. Felöntjük a fehérborral és a húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és a borókabogyót. Kis lángon a forrástól számított 20-25 percig főzzük.

Kiveszünk a levesből 2-3 evőkanálnyi káposztát, és félretesszük. A levesből kivesszük a babérlevelet és a többi fűszert, majd a fazék tartalmát botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, és simára keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

Levágjuk a szendvicskenyér héját, és a szeleteket felkockázzuk. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a kenyérkockákat. Ha kész, konyhai papírtörlőre szedjük, és megszórjuk a pertrezselyemmel.

A levest tányérokba szedjük, a félretett káposztából teszünk rá, megszórjuk a kenyérkockával. Díszítésként fűszerpaprikával és snidlinggel megszórhatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss