Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Savanyúkáposzta-krémleves

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 dl száraz fehérbor
  • 4 dl húsleves, kockából
  • 2 babérlevél
  • 3 szem szegfűszeg
  • 5 szem borókabogyó
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 szelet szendvicskenyér
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a burgonyát lereszeljük. A savanyú káposztát ízlés szerint kicsit átmossuk.

    Az olajat fazékban felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a reszelt burgonyát. Felöntjük a fehérborral és a húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és a borókabogyót. Kis lángon a forrástól számított 20-25 percig főzzük.

    Kiveszünk a levesből 2-3 evőkanálnyi káposztát, és félretesszük. A levesből kivesszük a babérlevelet és a többi fűszert, majd a fazék tartalmát botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, és simára keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

    Levágjuk a szendvicskenyér héját, és a szeleteket felkockázzuk. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a kenyérkockákat. Ha kész, konyhai papírtörlőre szedjük, és megszórjuk a pertrezselyemmel.

    A levest tányérokba szedjük, a félretett káposztából teszünk rá, megszórjuk a kenyérkockával. Díszítésként fűszerpaprikával és snidlinggel megszórhatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin