Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Savanyú uborkás raguleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Savanyú uborkás raguleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 210
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 3 evőkanál olaj
  • erőspaprikakrém ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl uborka
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a húst és a zöldségeket. A húst apró kockára, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, teszünk rá paprikakrémet, 2 dl vizet, és lefedve pároljuk. Ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a répát és az uborkát, majd öntünk bele még annyi vizet, hogy 1 l legyen benne. Kíméletesen főzzük, amíg kellő puha lesz a hús és a zöldség. Simára kikeverjük a tejfölt, a lisztet és az uborkalevet, ha kell, pici vizet adunk hozzá, majd behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 399 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Zsenge zöldségekkel
A tavasz első kincsei - a spárga, a cukorborsó, a karalábé, az újrumpli, a friss tök és a zsenge répa - ilyenkor jelennek meg a piacon. Érdemes belőlük minél többet és többfélét készíteni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rántott süllő majonézes kukoricával Rántott süllő majonézes kukoricával
Fetás-kapros töltött gomba Fetás-kapros töltött gomba
Búzagánica, avagy lisztes sterc Búzagánica, avagy lisztes sterc
Hajtogatott burgonyás pogácsa Hajtogatott burgonyás pogácsa
Rizsfelfújt meggymártással Rizsfelfújt meggymártással
Mogyorós-nutellás szelet Mogyorós-nutellás szelet
Medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon-köntösben Medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon-köntösben
Almás palacsintatésztában sült karajszeletek Almás palacsintatésztában sült karajszeletek
Gombás emeletes csirkemell Gombás emeletes csirkemell
Csokoládés marlenka Csokoládés marlenka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124160_mosogatogep110.jpg Mire ügyelj mosogatógép használatakor?

Évente sok-sok órányi időt töltünk mosogatással. Ha ezt inkább gépre bízod, akár két hétnyi szabadidőt is nyerhetsz!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124154_balkon110.jpg Paradicsomot a balkonra!

Unod a zöldséges standok áruit? Szeretnél egy kicsit magad is kertésszé válni? Íme néhány tipp, hogy tudsz igazi zöldség oázist…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124043_spanyol-110.jpg Viva, Espana!

A magyar gyomornak nem idegen a spanyol konyha, hiszen sűrű levesek, tartalmas húsok, fűszeres ételek jellemzik. És nagyon finom…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124156_viz110.jpg Víz, víz, tiszta víz

Napjainkban egyre többen már csak ásványvizet isznak, pedig az itthoni víz szolgáltatással semmi baj nincs. Íme néhány hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124150_allergia110.jpg Virágoskert allergiásoknak

Érzékeny vagy a pollenekre? Nyűgnek éled meg a kiskerted? Válassz okosan virágokat a ház köré!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124148_takaritas-110.jpg Vizes helyiségek takarítása

A konyha és a fürdőszoba a lakás neuralgikus pontjai. Sehol sem gyűlik össze olyan gyorsan a kosz, és sehol sem olyan zavaró. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124141_sarkantyuka-110.jpg Sarkantyúka salátába és a balkonra

Leginkább kertünk díszeként ismerjük a sarkantyúkát, pedig nagyon finom és egészséges, tehetjük salátába, készíthetünk vele…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124138_haztartasi-gep-110.jpg Meddig használható a háztartási gép?

Bár azt hiszed, hogy egy életre vetted őket, mégis jobb, ha időnként ellenőrzöd: életkoruk rövidebb, mint gondolnád.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept