Savanyú uborkás raguleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg sertéshús
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 3 evőkanál olaj
  • erőspaprikakrém ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl uborkalé
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: Megtisztítjuk, és megmossuk a húst és a zöldségeket. A húst apró kockára, a répát és az uborkát vékony karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, teszünk rá paprikakrémet, 2 dl vizet, és lefedve pároljuk. Ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a répát és az uborkát, majd öntünk bele még annyi vizet, hogy 1 l legyen benne. Kíméletesen főzzük, amíg kellő puha lesz a hús és a zöldség. Simára kikeverjük a tejfölt, a lisztet és az uborkalevet, ha kell, pici vizet adunk hozzá, majd behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 399 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin