Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Savanyú uborka

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 kg uborka
  • 0,4 l 10 %-os ecet
  • 1,5 evőkanál só
  • 20 dkg cukor
  • 2,1 liter víz
  • torma - (nyers gyökér) kb. egy közepes sárgarépányi
  • 5-6 babérlevél
  • fél marok egész bors
  • kapor ízlés szerint
  • mustármag (kb. a bors fele)

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat (az uborka kivételével) egy fazékba öntjük és felforraljuk. Közben az uborkát megmossuk és üvegekbe rakjuk. Kb. 15 perc forralás után a levet átszűrjük, és újra felforraljuk. A lobogó lével leforrázzuk az üvegekben lévő uborkákat. Amikor az összes üvegen van ecetes lé, a levet visszaöntjük az edénybe, az üveg száját letakarjuk. Az ismét felforralt lével újra leforrázzuk az uborkát, a tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és lekötjük, kidunsztoljuk.

Megjegyzés

Nálunk a gyerekek csak a bolti uborkát ették meg. Erre a savanyúságra a legnagyobb dicséret ez volt: Anya, ez olyan finom, mint a bolti. Én másfélszeres mennyiségű cukrot teszek bele (így finomabb). Az uborka nem puhul meg a forrázásoktól, és (nekem) eddig ez az egyetleg savanyú uborkám, ami soha(!) nem romlott még meg.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

ungikati 13 évvel ezelőtt
Köszi!Közben már megcsináltam,tegnap meg is kostóltuk,nekem kicsit édes lett,de egyébként fincsi,jó ropogós és nagyon jól néz ki!
ungikati 13 évvel ezelőtt
Köszi!Közben már megcsináltam,tegnap meg is kostóltuk,nekem kicsit édes lett,de egyébként fincsi,jó ropogós és nagyon jól néz ki!
Etelka66 13 évvel ezelőtt
Elég ritka vendég vagyok a saját receptemnél, bocsi. Átalában 1-1,5 hetet muszáj vele várni, miután kivetted a dunsztból. Vagyis plafonba 2 hét alatt ehető. Jó étvágyat!
ungikati 13 évvel ezelőtt
Oké!Jelezni fogok.Csak még egy kérdés:Mennyi idő alatt érik össze az íze?Mert írtad,hogy ti már az ideit eszitek.
Etelka66 13 évvel ezelőtt
Szívesen, ha nem nagy fáradtság, jelezd az eredményt!
ungikati 13 évvel ezelőtt
Köszönöm!Szerintem kipróbálom,eddig még csak a Szilas savanyúságtartósítóval sikerült úgy elrakni,hogy el is álljon,de az nem olyan igazi "bolti".Remélem ez sikerül és bevállik.
Etelka66 13 évvel ezelőtt
Szia Kati! A másfélszeres cukortól lesz "bolti" íze, az ecet nem párolog el. Dunsztolni pedig úgy kell, hogy amikor másodszor leforrázod, ráteszed a tartósítószert, lekötöd, -csavarozod és szárazdunsztba teszed, míg ki nem hűlik. Nálunk már az idei fogy.... :-)))
ungikati 13 évvel ezelőtt
Az ecet nem párolog el ettől a sok forralástól?A 20 dkg cukorral lesz olyan,mint a bolti vagy a másfélszerestől?Hogy kell kidunsztolni?Előre is köszi a választ.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes