Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú tüdő (pejsli)

75 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Egy szép, nagy fazékban a tüdőt és a szívet a darabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha kihűlt, leszűrjük, és metéltre vágjuk.

Kedvenc lábasunkban barna rántást készítünk: olajban kevés cukrot barnára pirítunk, hozzáadjuk a lisztet és a reszelt hagymát, majd a tűzről levéve a pirospaprikát is. A rántást a tüdő főzőlevével simára keverjük, borssal fűszerezzük, beletesszük a tüdőt és a szívet, no meg a tejfölt, és szépen összeforraljuk.

Tálaláskor ízlés szerint ecettel savanyítjuk, zsemlegombóccal körítjük.
Bontsunk fel mellé egy szép vaskeresztesi kékfrankost is.

Ezek is érdekelhetnek