Elkészítés: Egy szép, nagy fazékban a tüdőt és a szívet a darabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha kihűlt, leszűrjük, és metéltre vágjuk.
Kedvenc lábasunkban barna rántást készítünk: olajban kevés cukrot barnára pirítunk, hozzáadjuk a lisztet és a reszelt hagymát, majd a tűzről levéve a pirospaprikát is. A rántást a tüdő főzőlevével simára keverjük, borssal fűszerezzük, beletesszük a tüdőt és a szívet, no meg a tejfölt, és szépen összeforraljuk.
Tálaláskor ízlés szerint ecettel savanyítjuk, zsemlegombóccal körítjük.
Bontsunk fel mellé egy szép vaskeresztesi kékfrankost is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre