Elkészítés: Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel, majd rászórom a pirospaprikát. Felöntöm 1 pohár hideg vízzel, hozzáteszem a babérlevelet, majd a vöröshagymát is (a főzés végén kidobom a levesből), sózom. Jól összeforralom.
Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, 2 db tojást felverek, ezt a lobogó levesbe eresztem és elkeverem. A maradék 2 db tojást egészben engedem a levesbe, és nem keverem. 3-4 perc alatt megfő, a végén ízesítem ecettel (citromlével is ízesíthetjük ecet helyett).
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre