Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú lencse

MME MME
4.4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap apróra felkockázzuk a szalonnát. A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a leveszöldséget és a pórét vékonyan felkarikázzuk, a zellerzöldjét felaprózzuk. Teatojásba zárjuk a fokhagymát, a szegfűszeget és 15-20 szem borsot.
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a leveszöldséget, a pórét és zellerzöldjét, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét, a babérlevelet, a teatojást, ízlés szerint sót és annyi vizet, hogy jócskán ellepje. Fedő alatt, lassú forralással 15 percig, félpuhára főzzük. Közben meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a burgonyát, a levesbe tesszük, és az egészet puhára főzzük. A virslit 5 cm-es darabokra aprózzuk, a virslidarabok két végét keresztben bevágjuk. Elkeverjük a rizslisztet a tejfölben, behabarjuk vele a levest, összeforraljuk (5 perc). Kidobjuk a babérlevelet és a teatojás tartalmát, a leveshez adjuk a virslit, és további 5 percig főzzük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, citromlével savanyíthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss