Savanyú krumplileves buggyantott tojással

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6-7 nagyobb krumpli
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4-5 db tojás
  • olaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 db babérlevél
  • fehérbors
  • ételízesítő
  • majoranna
  • ecet

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon lassan megdinszteljük, közben rádobjuk a babérleveleket is. (Amennyiben szükséges, kevés vizet öntünk alá, nehogy megégjen a hagyma.) Ha a hagyma már üveges, akkor a kockákra vágott krumplit is beletesszük a lábosba, ezt is jól átpirítjuk, miközben hozzáadjuk a többi fűszert és a karikákra vágott kolbászt, a zúzott fokhagymákat és két evőkanál tejfölt. Ha már jól átpirult minden, felöntjük annyi vízzel, hogy jó leveses legyen. Amikor a krumpli kellőképpen puha, hozzáadjuk a maradék tejfölt. Egy pohárba egyenként leütjük a tojásokat, és onnan öntjük bele a forró levesbe. 5-6 percig rotyogtatjuk még a levest, ezalatt a tojások megfőnek. Tálaláskor lehet bele tenni még egy kevés ecetet, aki kedveli a savanyúbb ízeket.

Megjegyzés

Ezt a receptet a sógoromtól tanultam, isteni finom és kiadós. Ők kenyérrel egytálételként is fogyasztják. Természetesen a tojások mennyisége tetszőlegesen növelhető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

takinori 7 évvel ezelőtt
Kedves Fidelislea! Biztos vagyok benne, hogy a zöldségek még dobnak ezen a levesen, úgyhogy tuti, úgyis finom. :-)
nagyviki 7 évvel ezelőtt
Szia! Én is ismerek ehhez hasonló levest, csak abban répa és petrezselyemgyökér is szokkott lenni. Este el is készítem, remélem ízleni fog a páromnak :-D!

Hasonló Receptek