Savanyú krumplifőzelék gombával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg szegfűgomba vagy más illatos erdei gomba
  • 50 dkg krumpli
  • babérlevél
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • zsiradék
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit, a gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra, a gombát csíkokra vágjuk (bizonyos gombafajtákat le is kell forrázni, erre figyelni kell!).

    Zsiradékon megdinszteljük a hagymát a felcsíkozott gombával, majd beletesszük a krumplit, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, felöntjük 2 dl vízzel, és puhára főzzük.

    A végén fokhagymás rántással és tejföllel összeforraljuk. Ízesítésként pici ecettel savanyítjuk.

    Aki szereti, olajon piríthat a tetejére metéltre vágott vöröshagymát is, úgy még finomabb.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bierling E.István 4 évvel ezelőtt
Melyik gombát, gombákat kell leforrázni? ? Mit érünk el vele?

Hasonló Receptek

Magazin